Acasa Misiune Generator de ture Impresii Fotografii


Cuvant calatorului

Lectia lui Florian

Florian sau "Motul" cum ii spuneau prietenii, a plecat dintre noi tot atat de modest cum si-a trait viata. Intr-o Romanie tot mai insetata dupa false vedete TV, averi dobandite prin orice mijloace, masini inutil de scumpe, vacante stupid de exotice, Florian a trait simplu, modest, decent, vesel, prietenos si plin de dragoste de viata. A refuzat cu incapatanare sa stranga averi, desi ar fi putut. Intrebat de o reporterita de ce nu organizeaza spectacole din care sa stranga bani, el a raspuns: "Sa strang bani ? Ca sa fac ce cu ei ?"
Nu avea nici macar o masina. Era unul dintre putinii oameni fara bani care mai apareau din cand in cand pe micile ecrane si ne umpleau casele cu har. Pentru ca Florian avea har. Era nu numai un actor si un muzician bun, ci mai ales un om real, fara masti de tranzitie, fara ascunzisuri si inconcordante, fara sofisme si snobisme. Credea in ceea ce spunea si facea ceea ce credea.
Asta este lectia pe care o avem de invatat din modul sau de a fi: in lumea asta infricosator de materialista, putem totusi sa fim sinceri cu noi insine, deschisi si bucurosi de fiecare clipa pe care o petrecem pe acest pamant, intelegand ca nu banii si cariera il fac pe om, ci spiritul sau.

"Ploaia care va veni,
Le va potopi pe toate,
Sa-ncercam sa facem noi
Un oras fara pacate"
....


Sorin-Alexandru Cristescu, Septembrie 2007

Pentru comentarii, sugestii, idei, povestiri, va rog sa ma contactati la adresa sorin AT incogniterra.org sau lasati un mesaj prin formularul de mai jos.

acasa

toate cuvintele calatorului


Nume:

E-mail:

Mesaj:


Toate mesajele: