Acasa Misiune Generator de ture Impresii Fotografii


Cuvant calatorului

Libearty - A da mai mult decat a lua
Departe de vuietul oraselor, la poalele muntilor, pe colinele din vecinatatea Zarnestiului se afla un loc binecuvantat: rezervatia de ursi Libearty. Acolo sunt adusi si ingrijiti in semilibertate ursi care au suferit ani de zile din cauza absurditatilor lumii in care traim. Astfel, au fost adusi acolo ursi care `amuzau` turistii la diverse restaurante din tara, ursi care zaceau in conditii de neimaginat in asa-zise gradini zoologice improvizate, ursi care au fost haituiti de braconieri, ursi dansatori, si asa mai departe.

Am intalnit acolo niste oameni extraordinari, care fac voluntariat (unii au salarii simbolice, altii deloc) pentru a salva aceste minunate animale cu care Dumnezeu a inzestrat pamantul.
Sanctuarul ursilor, Zarnesti
Sanctuarul ursilor de la Zarnesti este de departe cel mai mare de acest gen din Europa. Sustinut o vreme de puternice organizatii internationale precum WSPA, sanctuarul trebuie acum sa-si obtina singur resursele financiare pentru a-si putea continua activitatea. Este deci nevoie de ajutor, si anume de voluntari care sa ajute la depistarea ursilor in captivitate si la aducerea lor in rezervatie, cat si de fonduri pentru a putea construi si mentine adaposturile ursilor.

Pentru detalii, contactati-l pe domnul Laszlo Dinka, unul dintre inimosii salvatori ai animalelor la numerele 0722883877 sau 0788714917.

Rezervatia este dedicata ursoaicei Maia. Aceasta a fost tinuta in captivitate in conditii insuportabile, pana cand s-a automutilat si chiar daca a fost eliberata si s-a incercat o operatie, automutilarea a continuat si astfel a trebuit eutanasiata. Pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample niciodata, contribuiti si voi la minunea de la Zarnesti. Sta in puterea noastra sa trecem prin aceasta lume dand mai mult decat luam.
Sorin Cristescu, Mai 2008
Pentru comentarii, sugestii, idei, povestiri, va rog sa ma contactati la adresa sorin AT incogniterra.org sau lasati un mesaj prin formularul de mai jos.

acasa

toate cuvintele calatorului


Nume:

E-mail:

Mesaj:


Toate mesajele: